Slavnostní předání nové cisterny

A je to.

Tuto sobotu se naše jednotka oficiálně stala hrdými uživateli zcela nového zásahového vozidla TATRA 6X6. S posvěcením pana faráře jsme ji pyšně vystavili na náměstí, kde se za doprovodu hasičské dechové hudby z Lysé nad Labem sjeli naši kolegové z okolních obcí se svojí mnohdy i historickou technikou. Mezi nejstarší kousky patřila Tatra 111 pana Holana ze Sadské.

Ve 14 hodin již bylo vše připravené a věřte, že přípravy nebyli jednoduché. Hasičárna se uklízela od půdy po sklep. Těch několik společně strávených víkendů a tři dny před samotnou oslavou jsme si opravdu užili. V pátek již mohlo nastoupit kuchařské komando a pod vedením naší paní velitelové se krájelo, strouhalo, vařilo, peklo a smažilo. Sobotní dopoledne pak patřilo posledním přípravám.

Po druhé hodině odpolední jsme se  všichni z hasičárny přesunuli na náměstí, kde k nám po úvodním slovu našeho kolegy Mgr. Pavla Krampola promluvili zástupci města pan starosta Milan Dokoupil a pan místostarosta Václav Frank. Za HZS ČR mluvil plukovník Ing. Luděk Turek. Ve slavnostní uniformě jste mohli vidět i představitele našeho sboru a to starostu SDH Miroslava Ptáčka a velitele výjezdové jednotky Jiřího Svobodu. Děkovná řeč pak zazněla z úst Pepy Doležela, který je zástupcem velitele. Na koho nesmíme zapomenout je starostka Okresního sdružení hasičů Nymburk paní Blanka Burianová.

Za naši Tatru se pomodlil a posvětil ji pan farář P. Jaroslav Krajl. Svěcení se dostalo i sošce svatého Floriána, který nově střeží naši hasičárnu.

Závěr odpoledne patřil ukázce činnosti mladých hasičů, kteří nám pod vedením Tomáše Slabého předvedli štafetu dvojic.

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem, kteří se na získání Tatry podíleli. Děkujeme městu Sadská, především panu Václavu Frankovi, který vyslyšel naše prosby a záměr ke koupi nového vozu přednesl před zástupci města. Děkujeme radě a zastupitelstvu města Sadská, za schválení spolufinancování nového vozu.Tatra byla dále financována z fondů EU. Děkujeme všem sponzorům sobotního odpoledne a všem co se na sobotním dni podíleli. Veliké poděkování posíláme   malým i velkým tanečnicím z RC Život je hra za jejich krásná vystoupení, která jste mohli shlédnout v parku na náměstí.

A proč má Tatra na masce a pod žebříkem jméno Jiřka?

Protože náš velitel se jmenuje Jiří. A je to velitel s velkým V. Člověk, který stojí za svými hasiči v dobrém i v tom zlém. Člověk, který nás nikdy nenechá na holičkách. Člověk, který žije pro svoje hasiče a věřte, že to s námi mnohdy nemá jednoduché :)

Jirko my ti za vše co pro nás děláš strašně moc děkujeme a Jiřce přejeme ať se vždy vrátí z výjezdu zpátky domů.