Sportovní pobyt mladých hasičů 2020

Nikdo znás si už nedokáže představit prázdniny bez hasičského sportovního pobytu. Letos jsme se sešli už po šestnácté a po indiánech, pirátech a vojácích jsme si celý týden hráli na hasiče. I přes jarní epidemii nemoci Covid 19 a za zpřísněných hygienických podmínek jsme v pondělí 27.7. mohli do služby přivítat malé hasiče.

Po vzoru profesionálních hasičů byli děti po příjezdu rozděleny do tří směn. Na každou směnu čekal den podobný jejich dospělých kolegů např. předání služby následující směně, převzetí a kontrola výstroje, výzbroje a zkouška techniky, proběhlo i školení hasičů. Samozřejmostí bylo i několik výjezdů. Např. odklízení stromu z cesty, záchrana zvířete ze stromu, stavění protipovodňových hrází nebo požár nízké budovy. S ukázkou své práce za námi přijeli hasiči ze Správy železnic stanice Nymburk, kteří nám vysvětlili jak se zasahuje na železnici. Hasiči z HZS Nymburk dětem ukázali práci na vodní hladině a záchranu tonoucího. Novinkou letošního sportovního pobytu byla návštěva dobrovolných hasičských kynologů ze Všechlap, kteří nám se svými čtyřnohými svěřenci ukázali vyhledávání pohřešovaných osob.  Dalším zpestřením byla i ukázka práce poříční policie. 

Volný čas jsme využili ke koupání a  přípravě na závod požárnické všestrannosti, který by měl proběhnout na podzim. Další čas jsme věnovali k učení pro získání odznaku odborností. 

Poslední den čekala děti tohoto zkouška a protože se pilně připravovaly tak všechny svůj odznak odbornosti získaly. Odpoledne jsme celý týden zhodnotili a rozjeli se k domovům užít si zbytek prázdnin.

 

Děkujeme všem kdo se na sportovním pobytu podíleli. Velký dík patří městu Sadská a MŠMT za finanční příspěvek.